AMSTERDAM STRATENPLAN PDF

Results 1 – 25 of 30 Smulders Kompas van Amsterdam, Catalog Record Only Scale , Title from verso. Date stamped on verso: 28 jan. “A7. Plattegrond van de stad Utrecht, met weergave van het stratenplan met namen ( ged.), bebouwing Antique Maps, Aerial View, Amsterdam, Holland, Dutch. Two houses at the Nieuwmarkt in Amsterdam. In one of the houses is the grocery shop of P. de Gruyter and Son, founded in located. In the other, next door, is a.

Author: Kazrakus Kajishicage
Country: Lesotho
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 26 April 2006
Pages: 343
PDF File Size: 7.39 Mb
ePub File Size: 12.53 Mb
ISBN: 531-2-67797-214-4
Downloads: 74400
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenos

Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring. Op Zeeburgereiland in Amsterdam verrijst de komende jaren een nieuwe hoogbouwwijk. Maar over het nut en de slagingskans van de Sluisbuurt bestaan grote twijfels. Op een zonnige herfstmiddag ligt het terras van Bij Storm op Zeeburgereiland er verlaten bij. Na vijf jaar sluit de tent op deze tijdelijke locatie zijn deuren en wacht een verhuizing naar een nieuwe plek enkele honderden meters verderop.

Als de picknicktafels, schommels en vuurkorven zijn opgedoekt beginnen op het braakliggende terrein de voorbereidingen voor de bouw van de Sluisbuurt, een nieuwe stadswijk met een bouwdichtheid die in Amsterdam nooit eerder is gerealiseerd.

In de Sluisbuurt komen woningen, een campus voor achtduizend studenten van de hogeschool Inholland, kantoren, winkels, horeca en meer. Om dit alles mogelijk te maken op een oppervlakte van slechts dertig hectare worden 25 woontorens gebouwd, waarvan vijf hoger dan honderd meter.

Het zal de aanblik van de stad voorgoed veranderen en levert een amstersam ander beeld op dan in de oorspronkelijke plannen voor Zeeburgereiland. De voorbereidingen van de bebouwing van het terrein waren in volle gang toen de etratenplan de bouwproductie in Amsterdam in stillegde.

Op het gehele Zeeburgereiland, waarvan de Sluisbuurt een derde van het oppervlak inneemt, zouden maximaal zesduizend woningen worden gebouwd. Het gebied zou in opzet en dichtheid aansluiten bij geslaagde nieuwe woonbuurten als het Oostelijk Havengebied en IJburg.

Maar omdat bouwbedrijven, ontwikkelaars en financiers zich als gevolg van de vastgoedcrisis massaal terugtrokken, werd de bouw uitgesteld. In afwachting van betere tijden werd een aantal van de meest lucratieve kavels in de Sportheldenbuurt direct aan het IJmeer voor een bodemprijs verkocht aan zelfbouwers.

Het leverde een bijzondere boulevard op met Amsterdamse herenhuizen in een modern jasje, die jarenlang werden omgeven door een grote zandvlakte. Maar de rust was slechts tijdelijk. Inmiddels is men ver gevorderd met de bouw van circa woningen, verspreid over tientallen appartementencomplexen, die grotendeels passen in de oorspronkelijke plannen.

Maar in de Sluisbuurt, aan de andere kant van de Zuiderzeeweg, gebeurde nog niets. Pas in zou de gemeente hier beginnen met het opleveren van de grond voor de bouw van maximaal drieduizend woningen. Juist de vertraging tijdens de crisis en de lage dichtheid van woningen die op het eerste deel van Zeeburgereiland en op andere ztratenplan in de stad zijn gebouwd, leidden tot een strarenplan gevoel van urgentie en dadendrang.

Amsterdam Plattegrond

Daarom maakte vvd -wethouder Eric van der Burg in bekend dat het aantal woningen bijna zou verdubbelen en dat werd gekozen voor grootschalige hoogbouw. Omdat de nood hoog was, maar stgatenplan omdat het in zijn ogen paste bij de tijd. De Sluisbuurt moet een symbool worden van het Amsterdam van de 21ste eeuw.

Aan de oever van het IJ zal een nieuwe skyline verrijzen die laat zien dat de stad niet blijft hangen in het verleden, maar zich klaarmaakt voor de toekomst.

Om inspiratie op te doen reisde een gemeentelijke delegatie in het najaar van af naar Canada en de Verenigde Staten. In de populaire hoogbouwsteden Toronto, Chicago en Vancouver wilden ze zien hoe grootschalige hoogbouw kan worden gecombineerd met een aangename sfeer op straat.

Iets wat in Amsterdam nog niet eerder is gelukt. De flats van de Bijlmermeer waren ooit onderdeel van een utopische gedachte over stedelijk leven in het groen, maar staan nu bekend als een van de grootste mislukkingen uit de geschiedenis van de Nederlandse stedenbouw.

  COMPANY PROFILE SOSRO PDF

Het is een groot succes als zakendistrict, maar van een aangenaam straatleven is zeker na kantoortijd geen sprake. Bovendien is het ondanks alle inspanningen nog altijd niet gelukt om het gebied te laten aansluiten bij de rest van de stad.

Stratrnplan door de weinig aansprekende voorbeelden stond wonen op hoogte bij Amsterdammers lange tijd onder aan de wensenlijst, maar langzaam keert het tij.

Onder druk van de aanhoudende groei van de aantallen inwoners, werknemers en bezoekers verrijzen overal in de stad kleinere en grotere torens: De bevolking lijkt geleidelijk te wennen aan het idee. Hoge flats zijn nu bijzonder gewild. De hunkering naar woonruimte is te groot om selectief te zijn.

Daarom is het verleidelijk om niet te kijken naar de voorbeelden in eigen stad of eigen land maar naar de wolkenkrabbers van Chicago aan de oevers van Lake Michigan, naar de skyline van Toronto aan Lake Ontario. En naar Vancouver, een stad die bewondering wtratenplan met de glinsterende torens aan het blauwe water van Vancouver Harbour en English Bay, met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de North Shore Mountains.

Van een afgelegen slaapstad groeide Vancouver vanaf de jaren negentig uit tot een modern economisch en cultureel centrum met internationale allure.

Kenniswerkers, studenten en toeristen uit alle hoeken van de wereld komen naar de Canadese stad vanwege de unieke combinatie van hoogwaardig stedelijk leven en overweldigende natuur. Terwijl in Amsterdam de avond al was gevallen, landde de delegatie aan het begin van de middag lokale tijd in Toronto. Na een ontmoeting met de Nederlandse consul in het hotel volgde een wandeling door het zakencentrum van de stad.

Met een hoogte van meter was de iconische zendmast meer dan veertig jaar het hoogste gebouw ter wereld, inmiddels is het voorbijgestreefd door onder andere de Burj Khalifa in Dubai.

Een stad met schoon werk, ambachtelijke ijssalons, strstenplan appartementen, uitmuntende openbare scholen en gratis gezondheidszorg voor iedereen, waar een bankbediende 25 talen spreekt. De toekomst is eindeloos veel belangrijker dan het verleden. Ook hier in Toronto groeit de bevolking snel en lijkt de markt voor kantoor- en straetnplan te exploderen. Voortbordurend op de Noord-Amerikaanse traditie van stedenbouw maakte men hier makkelijk de keuze voor hoogbouw.

Om te voldoen aan de grote vraag werden in vijftien jaar tijd wolkenkrabbers neergezet. Hoewel die veel nieuwe woningen en kantoorruimte opleverden, gaven ze de stad ook een ander aanzien. Architectenbureau Partisans maakte in samenwerking met de Nederlandse architectuurcriticus Hans Ibelings zelfs een boek over de teleurstellende kwaliteit van de vele torens, Rise and Sprawl: The Condominiumization of Toronto.

Het enige wat niet indrukwekkend is, is de architectuur.

SMS__jpg | Nederland, Noord-Holland, Amsterdam,… | Flickr

De invloedrijke weblog ArchDaily kopte: Vergelijkbare kritiek klinkt in Londen, waar tegenover een paar indrukwekkende gebouwen een overvloed aan middelmaat staat. Het weerhoudt grote beleggers uit binnen- en buitenland er niet van zich massaal te storten op de torens die in Toronto en andere snelgroeiende steden als paddenstoelen uit de grond schieten.

Niet omdat het mooie gebouwen zijn, maar omdat de schaarste aan woningen nu eenmaal zorgt voor masterdam prijzen en hoge rendementen.

Een situatie waar de bouwexplosie in Toronto geen verandering in heeft gebracht. De huurprijs van een appartement in de Canadese stad is in vijf jaar vijftig procent hoger geworden. Daar komt een ander onbedoeld effect bij. Stratenplna er meer woningen op hoogte zijn, worden laagbouwwoningen exclusiever.

In de zomer van kostte negentig procent van de laagbouwwoningen in Toronto meer dan Hoewel het leidt tot grote vragen over de toegevoegde waarde van hoogbouw en de rol van beleggers was het voor wethouder Van der Burg geen reden om de plannen te wijzigen. Strateenplan de afdeling Grond en Ontwikkeling, onder leiding van de doorgewinterde directeur Pierre van Rossum, was het zeker ook geen belemmering om in te stemmen met de plannen.

  COURS BIOCHIMIE STRUCTURALE ACIDES NUCLIQUES PDF

Hoge woningprijzen zorgen voor hoge inkomsten uit de uitgifte van grond. Omdat woningen in andere torens in de stad in een mum van tijd zijn verkocht en verhuurd, hebben ook projectontwikkelaars en beleggers veel interesse in hoogbouw in de Sluisbuurt. Het betekent dat partijen flink zullen concurreren om de bouwgrond en bereid zullen zijn een hoge prijs te betalen.

Terug uit Canada legde het ontwerpteam van de gemeente de laatste hand aan amstedam stedenbouwkundig plan voor een wijk met woningen, gemodelleerd naar de nieuwe buurten in Toronto, Chicago en Vancouver. Na de presentatie in november duurde het niet lang voordat verschillende geledingen binnen en buiten de gemeente hun zorgen gingen uiten. Dat is een totaal andere cultuur, een andere manier van denken.

Niet dat hij tegen hoogbouw is. Als wethouder was De Grave zelfs verantwoordelijk voor de bouw van de Rembrandttoren, naast het Amstelstation. Het werd hem niet in dank afgenomen. In de eerste plaats omdat hij stiekem een statenplan afknibbelde van de Amstelscheg, onderdeel van de groenstructuur van de stad. Met de fiets ben je altijd en overal binnen twintig minuten in het buitengebied.

Niet alleen staan de torens in een hoekje van de scheg, ze zijn ook vanuit de verre omtrek zichtbaar. Ook vanuit het beschermde landelijke gebied langs de Amstel. De Grave moet lachen als hij terugdenkt aan de amsterdm van toen. Hij kreeg ten tijde van de bouw in de jaren negentig amsterram een brief van de commissaris van de koningin, Jos van Kemenade. Als hij in het weiland fietste, wilde hij niet worden geconfronteerd met de opdringerigheid van Amsterdam.

Hij is dan ook dtratenplan principieel tegenstander van hoogbouw aan het IJ. Het realiseren van nieuwe hoogtes op nieuwe plekken hoort bij een groeiende stad. Maar dat is slechts ten dele waar. Wie slim bouwt, kan zeer hoge dichtheden realiseren met relatief lage bebouwing. In opdracht van koning Napoleon III liet Haussmann het volledige middeleeuwse hart van de stratenpla slopen en vervangen door chique boulevards en weelderige parken.

SMS_20180629_0186.jpg

Op de plek van de oude smalle straatjes verrezen statige gebouwen met grote ramen om het zonlicht binnen te laten. De plek van arbeiders werd ingenomen door de gegoede bourgeoisie. Haussmann werd hevig bekritiseerd om zijn snoeiharde en strtenplan aanpak, maar wordt tegelijkertijd tot op de dag van vandaag bewonderd om de stedenbouwkundige opzet.

Als geen ander wist hij een hoge dichtheid van inwoners te combineren met een gevoel van licht en ruimte. Die eigenschap is nog altijd bepalend voor het karakter van Parijs. Hier wonen 2,3 miljoen mensen, Een aantal dat alleen in enkele Zuidoost-Aziatische steden wordt overtroffen. Manilla, Mumbai en Dhaka voeren de lijst aan.

New York heeft een dichtheid die twee keer zo laag is, in Londen is die zelfs vier keer zo laag. Manhattan, het dichtstbevolkte gebied ter amstredam, telt Ondanks het grote aantal wolkenkrabbers is het verschil met het hart van Parijs relatief klein. In reactie op het hoogbouwplan van de gemeente presenteerde architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters een alternatief. Evenveel woningen op dezelfde oppervlakte, maar zonder hoogbouw.

In zijn plan is weliswaar minder openbare ruimte, maar er is meer persoonlijke buitenruimte. Hoe hoger je bouwt, hoe meer ruimte er moet worden gereserveerd voor extra veiligheidsmaatregelen, waardoor het netto gebruiksoppervlak hoog boven de grond erg laag is. Hij vreest een wijk waarin de rijken der aarde wonen in de luxe appartementen hoog in de lucht, terwijl het volk beneden in de schaduw woont.