BEDMAR AND SHI PDF

Explore Star’s board “Bedmar & Shi Architects” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Modern tropical. Explore Shinta Rakhmawati’s board “Architecture Bedmar and Shi” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Tropical design. The Bali Villas by BEDMaR & SHi Design Consultants Garden Pool, . Beverly Hills Penthouse Rooftop Terrace in Singapore by BEDMaR & SHi Design.

Author: Gukus Muktilar
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 4 June 2014
Pages: 122
PDF File Size: 16.32 Mb
ePub File Size: 2.14 Mb
ISBN: 978-9-79413-813-4
Downloads: 34545
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tauktilar

A secondary layer of folding teak treads and risers is sandwiched over the steel plate.

In front of the Living Room is a large open lawn with a swimming pool and deck beyond. With a seemingly casual transition between layers of local flora and natural materials, the front lawn of this understated house at 16 Cove Way on Nedmar Island in Singapore gently lures its visitors into its welcoming atmosphere and a slower paced island bdemar.

The roof of this double volume room is also made of teak strips with a glass sheet above bedma that make the space feel as airy and light as possible. The guests that come to the house often enter the Pooja or prayer room first before visiting the main house. The solid, carved out nature of ahi stepping platforms is somewhat reminiscent of the stone steps in Indian temples and can be seen in several other social spaces around the house.

This house, which is located in the highly prestigious and beautifully landscaped region of Amrita Shergil in Delhi, India, was to present Ernesto Bedmar with one of his greatest challenges to date.

bedmar + shi: cove way house

Cove Way House 0. These walls, which are formed of huge slabs cut from giant pieces of stone, are so well cut and the grain book-matched that the entire long stretches of wall appear to be formed out of a single piece of stone.

In making the front of the house heavier in language than the back, the designers have also taken advantage of the intrinsic planning reversal in all of the plots of land on the Island, where the front street entrances to the sites oppose the magnificent view of the ocean and canals at the backs of the properties. Here, horizontal concrete beams are exposed below the ceiling slab and the spaces between the beams above the walls are left as high level windows.

These flat roofs are still heavily used by the occupants as terraces because from this height they enjoy the desirable winter breezes. Although this steel plate is relatively thick, at the exposed edge of the staircase, the plate is recessed back from the timber layer above and only a thin plane of the steel is projected outward to further lighten the edge detail of the staircase.

  DELL DE051 MANUAL PDF

Subscribe to Archello’s newsletter. Elegantly poised atop its granite pedestal, this beautifully crafted home in India is truly a temple for the body, as well as a captivating repository of stories. The new building was given the restrictions of a large 9 meter setback from Nedmar Road and a height control of no higher than the original house. The separation of the finishes from each other allows the bedma materials to exist as independent entities, in a way, to breathe on their own.

The tunnel allows the designers to conceal all the services of the house into its depths while the living spaces are free to face the ocean view at the back of the property.

Amrita Shergil Marg House | Bedmar and Shi | Archello

Subscribe to Archello’s newsletter. The staircase is constructed of a lightweight folding metal plate structure that is connected to the adjacent wall only at the landing and is otherwise separated from the wall with a narrow gap. The slab of the Living Room floor is pulled away from the floor of the garden room, creating a gap or void into the lower level.

Just as the spaces within the house are separated from each other with gaps and voids, the junctions between the various materials used in the house are most often divided by grooves, gaps, intermediate layers and recessed channels.

The fire is represented by a small stone block on the ground that shoots up a flame into the air and the water is in a white basin.

Due to the dilapidated state of the original building which was on the site, its demolition was permitted. The heavy stone walls grounding the front entrance of the house form a natural portal that allows Bedmar and Shi to recreate a sequence of circulation seen in some of xnd other projects whereby the house is revealed slowly and gradually to the visitor, with dramatic transitions bwdmar light and shadow, and enclosure and freedom.

Another social custom that Bedmar and Shi drew into the planning of the house was the social lineage of the house itself. The surrounding neighbourhood is full bddmar greenery and is a highly conserved area of very horizontal houses, mostly single storey, that sit on elevated platforms and are topped with flat roofs.

Amrita Shergil Marg House

The elongated pattern of the screen emphasizes the overall horizontality of the house but at the same time allows light and air through it. Want to see more like this? This deck steps downward to the left into the swimming pool itself in the same random type of stepping pattern as seen sih first courtyard.

  FORKEL BACH PDF

With only slits of openings along the edges of the entrance space, the contrasting framed view into a sun basked rock garden at the end of the portal draws the visitor forward in a distinctly tropical experience of light. The circulation is bedmag in such a way that the spaces are slowly unfolded to the visitor in an experiential and spatial journey throughout the house. The visitor crosses over this void on light glass-floored bridges that accentuate the separation between the two structures.

In a fascinating dialogue between an expression of carved out enclosure versus a light and airy openness in the house, the front entrance stone walls are tunneled with a long cavernous entrance that ramps up from the main road and envelopes the visitor into its dimly lit interiors.

By continuing to browse our website, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. In this house, the Pooja room is anf magical space located in the Northeast corner, just off the vehicular entrance area. Recalling somewhat the stone walled buildings in his native Argentina, Ernesto Bedmar is able with sui project to redefine and modernize his tropical language and spatial organization while still echoing traditions of craft of the region. We use cookies on our website.

The courtyard in front of the Pooja room is the first of many entertainment spaces and is here often used to receive guests during a celebration. Bedmar explains that the East and North directions are considered more favourable in terms of views and openings for the house according to Vastu, while the South is considered unfavourable due to the intensity of the sun from that direction.

bedmar + shi: cove way house

The screen is detailed as a series of thin travertine horizontal strips with recessed stone supports at intervals. The Master Bedroom is above the Living and Dining pavilion, making it the highest bedroom in the house. We use cookies on our website. Engraved both into its spatial organization and into the details of the house, these are stories of traditions and beliefs, of customs and of the relationship of the body to nature.